Vasútállomás

Baross Gábor utca 2.

Kaposvárt először 1872-ben érintette a vasút. A felszalagozott, koszorúkkal díszített „Ricsi vonat” érkezése a haladás jelképévé vált. A megnövekedett igényeknek eleget téve 1899-1900 között Pfaff Ferenc, a vasúti épületek neves tervezőjének irányításával megtörtént az állomás épületének korszerűsítése.

Ekkorra a forgalom már hatalmasra nőtt. Megkezdődött a környező utcák burkolása, a személyszállításra omnibuszt állítottak be. Az állomáson bevezették a telefont, villanyvilágításra cserélték az addig használt petróleumlámpákat. Bár több lényeges átalakítást is végeztek a múlt században, teljes körű felújítás csak a közelmúltban történt. A felújított, rekonstruált vasútállomást 2017-ben adták át, melyben információs- és kamerarendszer működik.

A régi korok hangulatát két kiállított jármű idézi fel: egy 1931-ből származó motorkocsi és egy Walschaert-Heusinger vezérművű gőzmozdony. Az állomás előtt látható Sörös Rita szobrász bőröndöt ábrázoló alkotása, ami a kitelepített német nemzetiségűeknek állít emléket. 

akadálymentes helyszín
kültéri helyszín
parkoló a közelben