Városliget

Megközelíthető: Dr. Kaposváry György u. és a Vásártéri u. felől

A Vásártéri út mellett található ligetes terület a Malom-tóval remek kikapcsolódási lehetőség minden korosztály számára. A belvárostól mindössze 10 percre lévő Városliget kedvelt pihenőhely, ugyanakkor a sportolni vágyók igényét is kielégíti.

1000 méteres futópálya, edzőgépek, kosárlabdázásra, röplabdázásra, valamint labdarúgásra kialakított pályák állnak rendelkezésre. A kicsiket játszótér várja és a kerékpárpályán kresz tudásukat is bővíthetik. A nagyobb vagányok a görpark kihívásaival nézhetnek szembe, de próbára tehetik ügyességüket a parkour pályán is.

A Városligetben látható a Gera Katalin szobrászművész által készített három „Életfa” is. A 2006-ban, 2011-ben és 2021-ben „elültetett” bronz műalkotásokra a Kaposváron született gyermekek nevével és születési dátumával ellátott levélkék kerülnek fel minden évben egy kedves ünnepség keretében.

A Malom-tó közepén lévő apró szigetre egy hangulatos fahídon át lehet jutni, de érdemes megállni az Olimpikonok emlékoszlopánál és az aradi vértanúk emlékköveinél is.

akadálymentes helyszín
kültéri helyszín
parkoló a közelben